VVD Regiodag 2016

De VVD is in de regio Utrecht en Flevoland sterk vertegenwoordigd in het bestuur van lokale netwerken, in fracties van Provinciale Staten en gemeenteraden en in waterschappen. Om deze positie te behouden is het belangrijk dat het netwerk tussen leden en (politieke) bestuurders verder wordt versterkt. Daarom heeft het Regiobestuur het initiatief genomen om een VVD Regiodag te organiseren.

Tijdens deze Regiodag worden er diverse werksessies georganiseerd. Het programma is veelzijdig met focussessies voor partijsecretarissen en penningmeesters rondom de GR2018 en inhoudelijke bijeenkomsten over de nieuwe partij structuur, communicatie tijdens campagnes én het verkiezingsprogramma. We sluiten de dag af met dagvoorzitter Jesper Rijpma tijdens "In gesprek met..." Wie dat zal zijn, houden we nog even voor onszelf.

 

De Regiodag wordt voorafgegaan door een algemene ledenvergadering. Deze begint om 10.00 uur (inloop met koffie vanaf 09.30 uur).

Aanmelding
Via deze link kunt u zich online aanmelden. Wij vragen u om dit uiterlijk
9 december 2016 te doen. Na betaling is de aanmelding definitief. 


Mocht dit niet werken, kunt u zich altijd aanmelden door een mail te sturen naar
Maarten van de Wetering (mwvdw@xs4all.nl) en geef dan aan bij welke werksessie u aanwezig wilt zijn.

Kosten
De kosten voor de VVD Regiodag bedragen €15,- incl. de lunch. 
Graag voor 9 december 2016 over te maken op rekeningnummer: NL61ABNA0481078916 tnv. VVD Regio Midden Nederland o.v.v. VVD Regiodag 2016


Programma VVD Regiodag 2016
 
Adres
Nyenrode Business Universiteit 
Straatweg 25, 3621 BG Breukelen

 

12.00 - 12.30 uur Ontvangst en aanmelding
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 13.30 uur Plenaire opening
13.30 - 14.30 uur Werksessies:

  • Invulling partijstructuur 
  • Communicatie & Campagne
  • Verkiezingsprogramma
  • Opleidingen en Talentmanagement
  • Voorbereiding op de GR2018

14.30-14.45 uur Pauze
14.45-15.45 uur "In gesprek met..." Ard van der Steur
16.00 uur Sluting en naborrel


Details werksessies (13.30 - 14.30 uur)


  • Invulling partijstructuur 
    Tijdens deze werksessie gaat u in dialoog over de verdere invulling van de nieuwe partijstructuur. De meeste afdelingen hebben al een opschaling doorgemaakt. Hier vindt u de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en eventuele knelpunten te delen met elkaar.

    Gespreksleiding: Jan de Haan


    Communicatie & Campagne 
    Tijdens deze werksessie gaat de campagneleider Tamara van Ark graag met u in gesprek over wat belangrijke zaken zijn tijdens de komende campagne voor de VVD TK2017/ GR2018.

    Gespreksleiding: Tamara van Ark
     

    Verkiezingsprogramma 
    Het (concept) verkiezingsprogramma is bekend en uiteraard door u helemaal doorplozen. De voorzitter van de programmacommissie - Jan Anthonie Bruijn - gaat graag met u in gesprek over op welke manier het verkiezingsprogramma uitgelegd kan worden aan de kiezer.

    Gespreksleiding: Jan Anthonie Bruijn & Dimitri Gilissen


    Opleidingen & Talentmanagement  
    Tijdens deze werksessie zal Lennart Salemink de aftrap geven van de voorbereiding op de GR2018: "De Winnende Lijst". Hier krijgt u een voorproefje van de training die door de Stuurgroep van de stichting Haya van Someren is ontwikkeld om lokale netwerken zo goed mogelijk voor te bereiden op een succesvolle Gemeenteraadsverkiezing in 2018. Op 21 januari 2017 zal in onze regio de eerste trainingsdag plaatsvinden, maar u krijgt nu alvast een uniek voorproefje van wat die dag brengen zal!

    Aansluitend komt Jos Boontjes van het Liberaal Maatschappelijk Middenveld meer vertellen over de mogelijkheden om in uw netwerk een sterk liberaal maatschappelijk middenveld te realiseren. Immers, talentontwikkeling vindt niet alleen plaats in de politiek-bestuurlijke hoek, maar ook in uw directe omgeving. Jos Boontjes neemt u graag mee in de wereld van het maatschappelijk middenveld en de kansen die er liggen.

    Gespreksleiding: Lennart Salemink & Jos Boontjes


    Voorbereiding op de GR2018
    Al uw vragen, procedures, tips & tricks kunnen tijdens deze werksessie met elkaar gedeeld worden rondom uw voorbereiding voor de verkiezingen GR2018. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Aan de orde komt:
    • De procedure GR2018 in een notendop
    • De 3 ALV’s
    • Integriteit + de gedragscodes
    • Dag der Kandidaatstelling

    Gespreksleiding: René Drost