VVD Regio Midden Nederland vormt twee nieuwe regio's: Flevoland en Utrecht

Donderdagavond 4 juli j.l. hebben de leden van de VVD Regio Midden Nederland unaniem ingestemd met een opdeling in twee nieuwe regio's: Flevoland en Utrecht. Nadat afgelopen 25 mei de lokale netwerken Almere en Zuiderzee een verzoek tot verzelfstandiging van een Regio Flevoland ingediend hebben, konden de leden van Regio Midden Nederland op de AV besluiten tot inwilliging van dat verzoek. Unaniem besloten de leden verder te gaan als twee regio's. De nieuwe regio's volgen geografisch daarmee de provincie-grenzen.

Hoewel de leden donderdagavond akkoord gingen met de oprichting van regio Flevoland en regio Utrecht, is daarmee de vorming van deze twee nieuwe regio's nog niet formeel afgerond. Op 11 september is er een nieuwe (en daarmee waarschijnlijk laatste) Algemene Vergadering van Regio Midden Nederland, waarin de leden akkoord moeten geven op de financiële afhandeling. Bovendien moeten de leden daar twee nieuwe besturen kiezen voor de twee nieuwe regio's.

Pas na deze besluitvorming bestaan de nieuwe regio's Flevoland en Utrecht ook écht. Op 11 september zal de huidige regiovoorzitter Tjapko Poppens ook afscheid nemen als regiovoorzitter, hij werd onlangs Burgemeester in Amstelveen en is daarom ook niet beschikbaar als nieuwe kandidaatvoorzitter.

Het bestuur van de huidige Regio Midden Nederland zal de komende weken de voordrachten bekendmaken voor de kandidaten voor de nieuwe bestuursfuncties in de beide nieuwe regio's.